Zonnepanelen

We gebruiken steeds meer elektriciteit, terwijl de fossiele brandstoffen een keer opraken. De voorraad fossiele brandstoffen, zoals aardolie, aardgas, steenkool, is eindig. Duurzame technieken die elektriciteit opwekken, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, zijn hiervoor de oplossing. Daarnaast scheelt het jaarlijks vors op u energierekening. Vooral aangezien de energieprijzen jaarlijks nog flink stijgen.

 

Ontvang advies op maat!

Zonnepanelen kopen: die keuze maak je niet zomaar. Besluit je dit eenmaal, dan wil je dat de installatie goed gebeurt, want  zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee.

Wij komen bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken. Zo bepalen wij op een deskundige manier, waar de panelen het beste  rendement hebben en wat nodig is voor de installatie.
Hierbij wordt gekeken naar het volgende:

  • Welke zonnepanelen zijn het beste voor uw woning?
  •  Wij beoordelen het dak, de ligging en de helling.
  • Ook kijken we naar de staat en de bereikbaarheid van uw dak.
  • We kijken naar schaduw werking van omliggende gebouwen, bomen of een dakkapel. Deze kunnen het rendement van de zonnepanelen beïnvloeden.
  • Binnen in de woning bekijken we waar de omvormer het beste geplaatst kan worden en welke aanpassingen er in de meterkast nodig zijn voor de voeding van de omvormer.

Kortom: Advies op maat voor een vrijblijvende uitgebreide offerte!

Wat gebeurt er met mijn elektriciteitsrekening

Het huishoudelijk elektra verbruik wordt geregistreerd met de elektriciteitsmeter in de meterkast. Deze meter registreert de stroom die het huis INGAAT en zodra u zonnepanelen heeft ook de stroom die het huis UITGAAT. Huishoudens met zonnepanelen leveren namelijk een groot deel van de opgewekte zonnestroom terug aan het landelijke electriciteitsnet. Deze teruggeleverde stroom wordt in mindering gebracht op de geleverde stroom. Dat heet salderen*. Bij een 'oude' meter met draaischijf gebeurt dit automatisch (meter gaat terugdraaien). Bij digitale meters gebeurt dit vaak niet, maar de netbeheerder zal op verzoek een geschikte meter plaatsen, zodat salderen mogelijk wordt. Elke kilowattuur opgewekt door de zonnepanelen 'levert' een bedrag op dat gelijk is aan het op dat moment geldende stroomtarief (incl. Energiebelasting en BTW). Dus hoe hoger de elektriciteitsprijs, hoe hoger de vergoeding voor uw zonnestroom.

* Terugleveren en salderen is wettelijk toegestaan voor aansluitingen op het electriciteitsnet die kleiner zijn dan 3x80A (zogenaamde kleinverbruikersaansluiting)